Credit rapid - informatii generale

Daca doriti sa aflati cum puteti accesa un credit rapid, care sunt actele necesare si conditiile de eligibilitate, cititi in continuare articolul nostru

Despre creditele rapide se stie in primul rand ca sunt facile, accesibile aproape oricui este interesant de a face rost de o suma de bani pe termen scurt.

Ce este un credit rapid?


Un credit rapid este un produs financiar accesibil, ce poate fi obtinut intr-un timp scurt, cu acte putine si in conditii de eligibilitate minime.

Un astfel de imprumut este acordat pentru o perioada redusa de timp. Un credit rapid este util in situatii financiare dificile, cand ai nevoie de o suma de bani. Perioadele de acordare sunt scurte, de ordinul catorva zile, pana la maxim 30 de zile. Banii ii primesti in contul bancar, si de asemenea, ii returnezi in acelasi mod, dupa incasarea urmatorului salariu. De aici si denumirea multora dintre aceste credite - anume aceea de credite pana la salariu. 

Comparativ cu creditele bancare, creditele rapide facile de la IFN-uri sunt mult mai permisive, atat din punctul de vedere al eligibilitatii, dar si al numarului de acte solicitate. Un credit bancar presupune un proces complex de analiza, pe cand un credit rapid ofera o perspectiva mult mai simplista, riscurile fiind asumate de IFN-uri intr-o doza mai mare. Insa, pe masura riscurilor asumate sunt practicate si dobanzile aferente creditelor. Practic, cu cat riscul e mai mare, cu atat dobanda este mai mare. Exista cazuri in piata nebancara cand IFN-ul solicita dobanzile in functie de bonitatea clientului si de istoricul lui vis-a-vis de alte credite. Insa, in ultima vreme, majoritatea societatilor nebancare ce acorda credite rapide merg pe o dobanda standard de 1,2% pe zi.

Un avantaj major al creditelor rapide, comparativ cu celelalte produse de creditare este si faptul ca, ele nu sunt garantate. Solicitand un credit rapid, nu ti se solicita nici garantii si nici giranti. Deci, nu stai cu grija ca vei pierde casa ori ca prietenul care ti-a girat creditul se va gasi intr-o situatie dificila. Pentru ca sumele acordate sunt in general mici, riscurile asociate nu sunt nici ele mari, decat daca se produce o reesalonare pe termen lung.

Un credit rapid este solicitat in genere pentru a iesi dintr-un impas financiar, pentru a rezolva o problema ivita pe neasteptate ori pentru a rezolva pur si simplu o situatie critica.

Avantajele creditelor rapide:


- actele sunt putine la numar, majoritatea IFN-urilor ce acorda astfel de produse financiare limitandu-se la a solicita copii dupa buletin si dupa extrasul de cont;
- nu este nevoie de garantii, nu este nevoie de giranti. Nu ai teama ca vei pierde casa ori masina, nu ai teama ca iti vei indatora prietenul care ti-a girat imprumutul;
- aprobarea se face rapid. De regula, acordarea unui credit rapid se face online (in majoritatea cazurilor). Mai mult de atat, de la a doua accesare in sus, unele IFN-uri practica si accesarea telefonica ori prin SMS;
- banii ii folosesti asa cum doresti, nu este nevoie sa justifici in vreun fel sumele cheltuite;
- perioada de acordare este scurta, astfel incat dobanda anuala efectiva chiar daca e mare, nu reprezinta pericol de supraindatorare pe perioade reduse de timp;
- costurile sunt fixe, la vedere. In ultima vreme, creditele rapide au ajuns unele din cele mai transparente forme de imprumut. Toate IFN-urile ce acorda astfel de forme de creditare isi prezinta produsele financiare in detaliu pe platformele lor online. Acolo vei gasi de la costurile detaliate, pana la alte lucruri care te intereseaza. Fiecare platforma online este dotata cu calculator de credite unde iti poti simula costurile aferente imprumutului dorit.
- nu conteaza daca ai avut probleme in trecut cu alte credite. Multi oameni sunt inscrisi in Biroul de Credite pentru intarzieri la plata ratelor unor credite bancare mai vechi. In special in perioada de crediza, multi romani au avut probleme cu rambursarile creditelor facile accesate pana in perioada de criza din 2008. Astfel ca, listele cu restantierii din Birourile de Credite sunt lungi.